AURIA BIOPANKKI MEDIASSA

BIOPANKKI - Mitä sinne tallennetaan?


Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finland ry:n jäsenlehti 2/2018 | 20.6.2018


Jos sinua pyydettäisiin selittämään mikä on biopankki ja miten se sinuuun littyy, osaisitko vastata?

Lue Lisää

Vakka-Suomen avoimet ovet menestys


Hospitaali 3/2018 | 18.6.2018


Auria Biopankin esittelypöytä kiinnosti avoimien ovien kävijöitä. Sivulla 15 asiasta enemmän.

Lue Lisää

Tyks Vakka-Suomen sairaala avasi ovensa tutustujille


Seutusanomat Vakka | 25.5.2018


Tyks Vakka-Suomen sairaalan avointen ovien päivässä haluttiin kasvattaa tietoisuutta siitä, mitä toimintoja lähisairaalasta tällä hetkellä löytyy ja millaiselta sen tulevaisuus näyttää. Moni kävijöistä hämmästelikin, miten paljon sairaalassa on erilaista toimintaa.

Lue Lisää

Vaasan keskussairaala aloittaa verinäytteiden keruun biopankille – "Osallistumalla biopankkitoimintaan voi edistää omaa sairauttaan koskevaa tutkimusta"


YLE uutiset | 14.5.2018


Biopankkitoiminta käynnistyi viime vuoden lopulla onkologian poliklinikalta. Nyt toiminta laajenee koko sairaalaan.

Lue lisää

Österbottningarnas blod kan förbättra vården


YLE nyheter | 14.5.2018


Snart får alla patienter som får en kallelse till Vasa centralsjukhus ta ställning till om deras blod får användas i forskningssyfte. Med en omfattande samling blodprov kan man förbättra vården och utveckla hälsoteknologin.

Läs mer

Biopankki pakastaa -80 asteeseen


Insinööri-lehti 2/2018 | 25.4.2018


Sairauksien hoito kehittyy entistä yksilöllisemmäksi, kun biopankkien keräämät näytteet lisäävät tietoa lääketieteessä.

Atk-erikoissuunnittelija Perttu Terho huolehtii Turun yliopistollisen keskussairaalan Tyksin yhteydessä toimivan Auria-biopankin infrastruktuurista. Hän kehittää näytteiden logistiikkaa ja niihin liittyvän tiedon käsittelyä.

Lue lisää
PDF-versio

SUOSTUMUKSIA KAIVATAAN LISÄÄ!


HOSPITAALI - VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN HENKILÖSTÖLEHTI 2/2018 | 23.4.2018


Henkilökunta on avainasemassa, kun potilailta pyydetään suostumuksia biopankkinäytteiden keräämiseen.

Lue lisää Hospitaalin sivulta 11

Miljoonan potilasnäytteen pankki


Elixir Finland 2018 | 19.3.2018


Suomen ensimmäiseen sairaalabiopankkiin Auriaan on tallennettu yli miljoona kudosnäytettä sekä kymmeniä tuhansia verinäytteitä. Biopankki pystyy yhdistämään kokoelmiin myös luovuttajaan liittyviä tietoja, mikä auttaa merkittävästi tutkimusta. Tietoja voidaan pyytää näytteen luovuttajalta itseltään, potilasasiakirjoista tai valtakunnallisista rekistereistä.

Suomessa on ollut pitkään käytössä henkilötunnuksen kautta käytettävä sähköinen potilaskertomus. Henkilötunnusta edellyttävät rekisterit luovat hyvät edellytykset ihmisistä saatujen näytekokoelmien ja niihin liitetyn tiedon tehokkaalle hyödyntämiselle tulevaisuudessa. Tämä on suuri etu moniin maihin verrattuna.

Turun yliopistollisen keskussairaalan ja Turun yliopiston yhteydessä toimivan Auria Biopankin näytekokoelmat sijaitsevat fyysisesti lounaisen ja läntisen Suomen sairaaloissa. Näytteitä kerätään ja niihin liitetään tarpeellinen metadata, josta ilmenee kliininen tieto näytteen antajasta, määrästä, ajankohdasta ja miten näytettä on käsitelty. Auria Biopankin näytteet ovat muun muassa kudosta, verta ja soluista eristettyä DNA:ta.

Lue lisää
PDF-versio

Tutustu uuteen biopankkilehteen!


Lääkärisanomat erikoisnumero 2018 | 8.2.2018


Lue lisää

Kansallisaarre – kokemuksia Auria Biopankista


DIABETES JA LÄÄKÄRI 2 2017 | 10.4.2017


Suomessa toimii kahdeksan suurta biopankkia, joihin on tallennettu tietoja kymmenistätuhansista diabeetikoista. Näytteet oheistietoineen ovat kansallisaarre, joista tutkijat ja hoidonkehittäjät ammentavat…

Lue lisää

Mitä hiukkasfyysikko tekee Biopankissa


TURUN YLIOPISTON BLOGI | Samu Kurki | 31.3.2017


Biopankilla tarkoitetaan lääketieteellistä kokoelmaa ihmisperäisiä näytteitä ja niihin liittyviä tietoja, joita voidaan käsitellä ja luovuttaa laadukkaaseen lääketieteelliseen tutkimukseen. Toiminta perustuu biopankkilakiin ja ihmisten antamaan suostumukseen näytteidensä ja tietojensa käytöstä…

Lue lisää

Mikä ihmeen biopankki?


LOKI 1 2017 | Lounais-Suomen Syöpäyhdistys | 24.3.2017


Talletus Biopankkiin kannattaa. Talletuksessa ei siirry rahaa, vaan tärkeää tietoa tutkijoille, jotka pankin näytteitä tutkimalla voivat parantaa sairauksien hoitona…

Lue lisää

Rintasyöpätutkimus etenee biopankin ja Pfizerin yhteistyöllä


BIOPANKKI.FI | 7.3.2017


Kuvittele mielessäsi tilanne. Istut lääkärin vastaanotolla ja odotat saavasi vastauksen ohutneulanäytteen tuloksista. Saat huonoja uutisia – sinulla on rintasyöpä. Ikävien uutisten jälkeen sanat erilaisista hoitomahdollisuuksista ja hyvästä ennusteesta eivät lohduta. Pelonsekainen mieli kääntää luvut päinvastaisiksi ja luet itsesi kuuluvaksi vähemmistöön – niihin, jotka eivät välttämättä selviydy...

Lue lisää

OTA YHTEYTTÄ

AURIA BIOPANKKI

Kiinamyllynkatu 10, 20520 Turku

PL 52, 20521 Turku

050 578 0815

info(at)auria.fi

etunimi.sukunimi(at)auria.fi

Voit jättää viestisi lomakkeella